Skip to main content

Cyberjulbord 2020, en annorlunda upplevelse i Corona-tider

Att arrangera ett julbord med företaget i Corona-tider är en utmaning då det är obra att allihopa träffas fysiskt, särskilt när vi alla jobbar hemifrån. Av den anledningen blev det ett cyberjulbord detta år, på en av de sista arbetsdagarna innan julledigheten.

Vi beställde catering som distribuerades till alla anställda efter lunch. En timme innan den officiella starttiden var det öppet att ansluta till videokonferens för allmänt försnack. Julbordet startade med traditionsenlig silltallrik och därefter de varma rätterna inklusive Janssons.

Som vanligt var ljudnivån hög och diskussionerna många och långa. En del av tiden ägnades åt reflektion över året som gått och åt smittläget i Sverige under denna juletid.

Julbordet avslutades med ett musikquizz. Vi konstaterade att vissa personer är bättre än andra på musikfrågor, men allra roligast är nog själva genomförandet eftersom det inte är helt lätt att genomföra ett musikquizz i en videokonferens, vilket skapar hetsiga diskussioner och mycket skratt.

Konferensen stängdes av nattsuddarna som höll sig kvar sent in på kvällen.

Ett trevligt julbord för att hålla ihop företagets personal och skapa sammanhållning i Corona-tider när vi alla sitter och jobbar hemifrån.