Skip to main content

Personalfika i Corona-vardagen

Varje morgon en halvtimme innan vi lägger vårt fokus på våra uppdrag är det morgonfika. Eftersom vi alla jobbar hemifrån är denna samling otrolig viktigt för den sociala sammanhållningen i företaget, särskilt då vi alla jobbar hemifrån pga Corona. Morgonfikat genomförs som en konferens via Microsoft Teams där alla ansluter för att gemensamt umgås över en virtuell eller verklig kopp kaffe.

Det som diskuteras är att jämfört med det som diskuterad runt vilket fikabord som helst. Det handlar om vad vi sysslar med läget i Sverige och i världen, nyheter och alla andra tänkbara ämnen. När Covid-19 bröt ut tidigt på året var vi rätt snabba med att flytta hem den verksamhet som går att göra från hemmet och samtidigt starta morgonfika via Teams som nu blivit en tradition. Fikat har blivit en ljuspunkt på agendan där vi tillsammans med diskutera och informera varandra när vi sitter hemmavid, långt ifrån varandra fysiskt sett.