Skip to main content

Interop flyttar in på gamla Lv3-området

Interop växer och flyttar därför under våren till ett nytt större kontor på gamla Lv3-området i Norrtälje.

Anders Ekdahl tillsammans med Frida Karlsson från Campus Roslagen efter att kontraktet är undertecknat

-“Den här satsningen rustar företaget för framtiden” säger Anders Ekdahl, VD för Interop och fortsätter -“de nya lokalerna utformas efter våra framtida behov och kommer att ge den flexibilitet som vi behöver framöver vad gäller till exempel arbete hemifrån där ju pandemin, som bekant till stor del förändrat vårt arbetssätt.”

Även om mycket av arbetet kan göras hemifrån kräver vissa av Interops uppdrag att arbetet genomförs i av kunden godkända lokaler och det nya kontoret kommer att möjliggöra detta på ett helt annat sätt än Interops tidigare lokaler.

De nya lokalerna erbjuder dessutom både eget arbetsrum för de medarbetare som så önskar samt rum där flera medarbetare får plats att arbeta tillsammans – allt för att skapa flexibilitet för de uppdrag som Interop jobbar med.

Kontorets utformning

Det nya kontorets koncept är ljust och luftigt, känslan av trånga och mörka korridorer ska inte finnas.

Konceptet är att kontoret ska vara fräscht, ljust och även öppet (om uppdraget inte kräver annat).

Samtliga arbetsrum har fönster för att släppa in dagsljus och ge medarbetarna en trivsam arbetsmiljö. Rummen ligger utmed ytterväggarna och i mitten finns ett konferensrum.

Arbetsrummen ligger mot yttervägg. Alla arbetsrum har fönster för att släppa in ljus.

Gemensamma ytor är viktiga för att kunna träffas, umgås och utbyta tankar och idéer och kontoret har därför ett stort fikarum med tillhörande kök.

Fikarummet blir ofta hubben på en arbetsplats, vilket är syftet. Här är det stort, öppet och inbjudande.

Historik

Med flytten till det gamla Lv 3-området flyttar Interop på sätt och vis “hem” igen och cirkeln sluts för tre av medarbetarna som alla har ett förflutet som officerare när Roslagens Luftvärnskår, Lv3, huserade på området. Lokalerna som nu blir Interops nya kontor var en gång i tiden Miloverkstaden på förbandet.

Lv3 lades ned för 22 år sedan men faktum är att än i dag arbetar Interop med bland annat luftvärn. På sätt och vis är vi tillbaka där vi en gång började.